Isı Yalıtım Sıvası

YALITIMLI DIŞ CEPHE SIVASI
Tüm yapılarda kullanılabilen Su itici, binanın nefes almasını sağlayan, Ses ve Yüksek Isı İzolasyonu sağlayan, kolay uygulanabilir, YANMAZ, Hafif, Kullanıma hazır yalıtım sıvası.

AVANTAJLARI
• Mükemmel derecede su yalıtımı sağlar.
• Yüksek seviyede ısı izolasyonu yapar.
• A1 derece yangın dayanıklılığı vardır. (Yanmaz)
• %60 a kadar ısı izolasyonu yapar.
• Sesi bünyesinde tutma özelliğinden dolayı yüksek seviyede ses yalıtımı.
• Uygulaması kolaydır, ek bir ustalık gerektirmez.
• Kuru yoğunluğu 300kg/m3 olduğundan binanın ölü yükünü azaltır.
• Kansorejen değildir.
• Tamamıyla çevre dostu olup atık ve zararlı madde içermez.
• İçerisindeki gözenekli yapı sebebiyle binalarınızın nefes almasını sağlar.
• Elastike yapısı sayesinde çatlamayı önler.
• Nem dengeleyicidir.
• Küflenmez, bozulmaz, hiçbir şekilde hastalık taşımaz.

KULLANIM ALANLARI
Tüm yeni ve eski konut, işyeri, fabrika, depo, hastane, kamu daireleri, okullar ve barınakların dış cephe ısı yalıtımında ve tavan ısı yalıtımında kullanılır.

UYGULAMA’da ÖNEMLİ HUSUSLAR
-Sıva yapılacak yüzey temizlenmiş ve mevsimine göre ıslatılmış olmalıdır. Sıvanacak yüzeyde kalan toz ve kirler, harcın yüzeye yapışmasına engel olur ve sıva, kuruduktan sonra kavlar.
-Sıva yapılacak zemine mutlaka Serpme yapılmalıdır veya Perlitli Sıva Öncesi Harcı Kullanılmalıdır.
-Brüt beton, tuğla, gazbeton, bims gibi yüzeyler, toz, pas, harç kalıntıları, yağ ve özellikle kireçten arındırılır ve su ile yıkanır, kuruması beklenir. Yüzeydeki gevşek parçaların tamiri yapılır. Tamir gerektiren yüzeyler, astar uygulanmadan önce, Tamir Harçları ile doldurulur ve tesviye edilir.

MALZEMEYİ HAZIRLAMA
Homojen bir karışım elde etmek için 1 paket Perlitli Yalıtım Sıvasına 7 litre suyu boşaltınız. 3 dakika kadar karıştırınız sonrasında 2 dakika dinlenmesini bekleyip tekrardan kıvam yakalayana kadar 1-2 dakika karıştırıp uygulamaya başlayınız. NOT= Harç priz almaya başladığı zaman inceltmek için tekrardan su ekleyiniz. Tekrar 1dakika kadar karıştırdığınız zaman kendiliğinden kıvama gelecektir.

UYGULAMA ŞEKLİ
İLK-KAT
Yüzey hazırlık katı üzerine kıvamında hazırlanmış Perlitli Yalıtım Sıvası, uygulama kalınlığından 1 cm düşük hazırlanmış çıtalar (anolar) arasına, çelik mala veya sıva pompası ile ilk kat olarak uygulanır ve mastar ile mastarlanır.

SON-KAT
Malzeme ön çekmesini tamamladığında (kurumadan) çıtalar çıkartılır ve boşluklar SIVA ile doldurulur. İlk kat üzerine 1 cm kalınlığında sıva uygulanarak, çelik mala ile düzleme yapılır. Kurumaya yakın zaman içinde su serpilerek malzemenin yüzeyi sünger trifille perdah edilir.
UYGULAMADAN 24 SAAT SONRA, 3 GÜN BOYUNCA SABAH AKŞAM EN AZ 2 KERE SIVA YAPILAN YÜZEY SULANMALIDIR.

SAKLAMA KOŞULLARI
WORLD PERLITE Yalitim sivasi ürünleri tamamen naturel olduğundan dolayı nemsiz ve su almayan ortamlarda saklandığında 24 ay süresi boyunca hiçbir şekilde bozulma veya yıpranmaya maruz kalmaz. Mümkün olduğunca beton zemin yerine ahşap paletler üzerinde saklamaya da önem gösteriniz.

SORUMLULUK
Firmamız sadece ürünlerin kalitesinden sorumludur. Bunun dışında yanlış kullanımdan ötürü doğmuş herhangi bir sorumluluk kabul etmez. Ürünler tamamıyla kendi Araştırma Geliştirme Laboratuarlarımızda üretilmiş ve siz değerli kullanıcılarımıza sunulmuştur.


Ürünler